Miracolina – O ovom voću je prvi put je pisao istraživač Chevalier des Marchais 1725. godine, koji je tijekom svojeg putovanja po Africi zapazio da lokalna plemena beru bobice s grmlja i žvaču ih prije jela.
Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu
Miracolina – O ovom voću je prvi put je pisao istraživač Chevalier des Marchais 1725. godine, koji je tijekom svojeg putovanja po Africi zapazio da lokalna plemena beru bobice s grmlja i žvaču ih prije jela.
Miracolina (Synsepalum dulcifucum) čudesno je voće iz Sjeverne Afrike koje ima nevjerojatnu moć zavaravanja osjetila. Riječ je o grmovitoj biljci koja može narasti do 6 metara visine, a čiji crveni plodovi mogu transformirati okus hrane.
Točnije, prožvačete li tu bobicu prije nego što pojedete limun, imat ćete osjećaj da zapravo jedete slatkiše. Neobična karakteristika pripisuje se sastojku miraculinu koji se vezuje na osjetilne receptore te kiselu i gorku hranu pretvara u slatke zalogaje.
Pročitajte: Za šljive svi znamo, ali ovo južno voće može biti efikasniji diuretik
S druge strane, hrana bogata šećerom postaje još slađa nakon konzumacije miraculina, a slatki učinak traje od pola sata do dva sata.
O tom je voću prvi put pisao istraživač Chevalier des Marchais 1725. godine, koji je tijekom svojeg putovanja po Africi zapazio da lokalna plemena beru bobice s grmlja i žvaču ih prije jela. Pokazalo se da oni stoljećima koriste ovu bobicu kako bi zasladili hranu.
Dosadašnja istraživanja nisu zabilježila štetne učinke miraculina, pa se bobica čini idealnim zaslađivačem za dijabetičare te osobe koje izbjegavaju uzimanje hrane s visokim postotkom šećera iz drugih zdravstvenih razloga.
Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu
Naš cilj je omogućiti čitaocima da na jednostavan način dođu do najbitnijih informacija vezanih za poljoprivrednu.
Kontakt: info@agrosavjet.hr | +387 65 833 447
© 2022. AGRO SAVJET HR - Sva prava zadržana.
Created by: MicroMedia