Subota, 20 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeZa duži vijek cvjetnih buketa treba vam samo jedna šibica

Za duži vijek cvjetnih buketa treba vam samo jedna šibica

Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu

Za dodavanje šećera u vodu sigurno ste čuli, ali neke od ovih metoda mogle bi vam biti pravo otkriće.

Sezona je brojnog cvijeća i rezani buketi pršte bojama, no čest problem s buketima je taj da prebrzo uvenu. Ako želite da vam cvijeće duže traje posegnite za nekim od ovih trikova koji, provjereno, pale. Za dodavanje šećera u vodu sigurno ste čuli, ali neke od ovih metoda mogle bi vam biti pravo otkriće.

Kako bi vam cvijeće što duže ostalo svježe u vazi pokušajte s ovim trikom kojim se koriste cvjećari. Biljke drvenastih stabljika, recimo ruže, stavite na par minuta u vruću vodu.

Pročitajte: Infuzija za cvijeće od koje će rasti kao ludo, a spravlja se od samo dva sastojka

Za nježnije cvjetove, primjerice gerbere pokušajte s rupicama na stabljici. Dužinom stabljike iglom probodite stabljiku, na taj način dobivat će više vode i trajati duže!

Trik koji je pravi “game changer” i koji će biljkama produžiti život zahtjeva da posegnete za šibicama. U vazu ubacite šibicu na način da glava bude okrenuta prema gore. Od sumpora će cvijeće momentalno živnuti.

Ovaj savjet na prvu će vam se možda činiti nelogični, ali previše vode u vazi uzrokovat će brže propadanje cvijeća. Radije stavite manje vode koju ćete dnevno mijenjati.

Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI