Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeInfuzija za cvijeće od koje će rasti kao ludo, a spravlja se...

Infuzija za cvijeće od koje će rasti kao ludo, a spravlja se od samo dva sastojka

Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu

Infuzija za cvijeće – Ovom otopinom možete zalijevati ili prskati biljke, jednom tjedno za najbolje rezultate.

Nije tajna da biljke, posebno u fazi rasta, trebaju dodatnu njegu, prije svega redovitu prihranu, no, ako vidite da vaše biljke posustaju posegnite za receptom od kojeg će momentalno živnuti. Baš zbog toga kolokvijalno se naziva i infuzijom za biljke.

Pročitajte: Savjet uz koji će vam božuri ove godine biti nikad raskošniji

Tu dolazimo do dobro čuvane tajne, naime, aspirin, osim što se koristi u medicinske svrhe, može poboljšati i rast biljaka te im pomoći da se oporave.

Razlog tome je salicilna kiselina koja pomaže u rastu biljaka. Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u teglicama na balkonu.

Pročitajte: Što možete, a što ne smijete koristiti za zalijevanje biljaka

Sve što vam je potrebno za ovu infutiju jedna je tableta aspirina i decilitar destilirane vode. Izmrvite tabletu i ubacite u vodu, miješajte sve dok se ne otopi. Ovom otopinom možete zalijevati ili prskati biljke, jednom tjedno za najbolje rezultate.

Ova otopina pozitivno će djelovati na razvoj korijena, omogućuje cvijeću da bude raskošnije i bujnije, spriječava pojavu gljivica, a ova otpina odlična je i za rezano cvijeće. Samo ju dodajte u vazu želite li da vam buket duže potraje.

Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI