Subota, 20 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljePet ljetnica koje trebate zasaditi ovog proljeća, lako ih je uzgojiti

Pet ljetnica koje trebate zasaditi ovog proljeća, lako ih je uzgojiti

Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu

Za vas smo odabrali popularne ljetnice – bakope, petunije, begonije i pelargonije te tamjan. Uz zaštitne rukavice, od alata vam doista ne treba puno za sadnju – dovoljna će biti lopatica.

Uzgoj ljetnica, kao ni ostalog cvijeća nije velika umjetnost – i vi doista možete imati rascvjetane okućnice, balkone i terase tijekom čitavog ljeta. Skorašnje proljeće idealno je vrijeme je da se okušate i prepustite radosnom iščekivanju hoće li se biljka naviknuti na uvjete i njegu koje ste joj omogućili…

Za početak – odaberite naravno vrste koje ne zahtijevaju puno truda i koje će lako, ako se bude pridržavali uputa o položaju i zalijevanju, uspjeti i pružiti vam pravo malo kolorističko zadovoljstvo. Za vas smo odabrali popularne ljetnice – bakope, petunije, begonije i pelargonije te tamjan. Uz zaštitne rukavice, od alata vam doista ne treba puno za sadnju – dovoljna će biti lopatica. Za kasniju njegu treba vam poljevačica i škare ukoliko kanite oblikovati svoje cvijeće.

Petunija & tamjan

Petunije

Petunije je za vrijeme ljetnih vrućina potrebno zalijevati i dva puta dnevno. I njih i tamjan posadite na sunčano mjesto.

Pelargonija & bakopa

Pelargonije jako vole sunce i vodu. Kako bi bolje i duže cvale, redovito uklanjajte uvele cvjetove i lišće. Bakopi je također potrebno puno vode, a uspjevat će i u polusjeni.

Begonija

Najbolje uspijeva u polusjeni zaštićenoj od vjetra. Tako može cvasti od svibnja do dolaska mraza i hladnoće. Može narasti do 30 cm.

Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI