Nedjelja, 24 Septembra, 2023
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeOrhideja cvjetanje - zašto vaša orhideja stagnira?

Orhideja cvjetanje – zašto vaša orhideja stagnira?

Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu

- Advertisement -

Orhideja cvjetanje može mnoge zbuniti jer ponekad biljka stagnira bez očitih razloga. Otkrijte u čemu je problem i zašto vaša orhideja ne cvate kako bi trebala.

Orhideja cvjetanje može biti problematično područje za mnoge vlasnike ove impresivne biljke. Najčešće je kupujemo baš kada su u cvatu, a zatim cvjetovi polako otpadaju. To mnoge motivira da se pitaju njeguju li na dobar način orhideju.

Orhideja cvjetanje obično traje otprilike tri mjeseca, a cvate do tri puta godišnje. Međutim, loša briga može itekako utjecati na cvjetanje.

- Advertisement -

Kako njegovati orhideju?

Ako uočite da vaša orhideja ‘tone’, pokušajte pomalo promijeniti način njege. Po noći je prebacite na hladnije mjesto koje ne prelazi 15 stupnjeva.

Ponekad je i prihrana problem i ljubitelje orhideje mogu pretjerati s dušikom. Pogrešna prihrana utječe na orhideja cvjetanje i na taj način možete primijetiti drastičnu promjenu u cvatu.

- Advertisement -

Pokušajte svoju orhideju premjestiti na tamno mjesto jer u takvim uvjetima počinje puštati pupoljke. Međutim, pripazite da je vaša biljka potpuno zdrava jer inače neće podnijeti ovakav način tretiranja.

- Advertisement -

Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu

Izvorrtl.hr
POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI