Subota, 20 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaPoljoprivredne graneUkrasno i ljekovito biljeKako očuvati svoje vanjsko bilje čak i zimi?

Kako očuvati svoje vanjsko bilje čak i zimi?

Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu

Spremite ih unutra ili im omogućite kvalitetno tlo uz pomoć vrtnih gredica i nešto zaštitne folije.

Kako očuvati svoje vanjsko bilje čak i zimi?

Kako bi vas u ljetnim mjesecima dočekao predivno dvorište, ključno je da ga u zimskim danima pripremite za grube mjesece koji su pred njim, navodi idealhome.co.uk. Jedan od načina na koji to možete učiniti spremanje je biljaka u vaze te njihovo skladištenje u unutarnjim prostorima. Spremiti ih možete u drvene spremišta u dvorištu ili ih umotati u zaštitnu foliju kako bi zaštitili korijenje od mraza.

Pročitajte: Infuzija za cvijeće od koje će rasti kao ludo, a spravlja se od samo dva sastojka

One koje ne možete spremiti, poduprite dodatnim granama kako bi ih zaštitili od jakih udara vjetra. S druge strane, za zimu se pripremiti možete i pri samoj nabavi biljaka te odabrati one nešto izdržljivije.

Također, trebali bi razmišljati i o tome kada cvjetaju vaše biljke te odabrati one koje su u cvatu cijele godine, kakve su obični vrijes i maćuhica. Jestive biljke, kakav je kupus, ali i potočarka i cikla odlične su za zimske dane jer tada se najviše razvijaju. Uostalom, kako bi biljka bila uspješna, potrebno joj je i zdravo tlo, a za najviše kontrole nad tlom u zimskim danima dat će vam sadnja biljaka u uzdignutim vrtnim gredicama.

Pročitajte: Kako proizvodnju cvijeća učiniti unosnim poslom

S druge strane, na oku bi trebali držati i ph razinu tla jer ako je previše kiselo, tlu bi trebalo dodati limetu kako bi se uravnotežilo. Naposljetku, otpalo lišće trebali bi pokupiti s tla, a pokupati na razne načine privući ptice i druge insekte jer njihova prisutnost osigurava razvoj vrta.

Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu

POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI