Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img

Kako presaditi čuvarkuću?

Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu

Čuvarkuća je trajna biljka iz porodice tustikovki koja se još naziva pazikuća ili zečji kupus. Kako presaditi čuvarkuću?

Zeljasta i sukulentna biljka koju odlikuju mesnati debeli listovi koji su pri vrhu zašiljeni. Čuvarkuća može biti različitih boja (zelena, crvena, ljubičasta, žuta) i doseže visinu od 30 centimetara. Tijekom srpnja i kolovoza na vrhu lista cvatu ružičasti cvjetovi.

Kada čuvarkuća procvate biljka odumire, ali ostavlja mlade biljke s novim rozetama. Čuvarkuća je zaštićena u prirodi te se često može vidjeti u vrtovima i dvorištima. Biljka se sadi sjemenom i izdancima, a najčešće se uzgaja u teglama.

Pročitajte: Čuvarkuća – Ljekovita svojstva i upotreba

Kako presaditi čuvarkuću?

Ako želite presaditi čuvarkuću to se radi izdancima. Kako presaditi čuvarkuću vrlo je jednostavan proces, treba samo obratiti pažnju na vrijeme presađivanja, pripremu tla i na temperaturu. Najbolje bi bilo da se čuvarkuća presadi u rano proljeće jer cvate na ljeto (srpanj i kolovoz). Potrebno je da u teglu stavite zemlju koja je poboljšana kompostom ili nekim drugom prihranom.

Za presađivanje čuvarkuće uzima se izdanak koji je s matičnom biljkom povezan vriježama. Dovoljno je da se izdanak iščupa i odrežu se vriježe te se stavi u teglu s pripremljenom zemljom ili na neko drugo željeno mjesto.

Uključite se u našu FACEBOOK zajednicu

Izvornet.hr
Prethodni članak
Naredni članak
POVEZANI ČLANCI
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI